Je ringmaat bepalen

Diameter opmeten

Vintage ringen bestaan uit verschillende maten. Omdat veel ringen met de hand gemaakt zijn, kunnen de maten zelfs met 0,25 millimeter verschillen. Dit verschil is minimaal, maar kan er toch voor zorgen dat de ring net even wat beter past. Ook worden sommige ringmaten aan de hand van Amerikaanse maten gemaakt, welke ook weer anders zijn dan Europese maten.

 

Om de juiste ringmaat te kiezen, is het belangrijk om de vinger op te meten waar je de ring om wilt dragen. De ringvinger van je linkerhand, kan namelijk ook nog verschillen met de ringvinger aan je rechterhand!

Je kunt je ringmaat het beste meten, door een ring op te meten welke al goed past. Dit doe je door met een liniaal de diameter van de ring op te meten. Let hierbij op dat je de binnenkant van de ring opmeet! Het aantal millimeters, is de maat van de ring.

Omtrek opmeten

Een andere manier om je ringmaat op te meten is door de omtrek van je vinger op te meten. Dit kan met behulp van onze Ringsizer. Let hierbij op dat je dit niet te strak of te los opmeet, want dit heeft natuurlijk ook invloed op de maat van de ring. Zie onderstaand tabel welke ringmaat past bij de omtrek van je vinger.

 

Heb je geen passende ring of vind je het toch lastig om je ring zelf op te meten, dan kun je altijd bij een juwelier bij jou in de buurt langs gaan om je ringmaat op te laten meten. Dit is gratis en zo weet je zeker dat je de juiste maat besteld.

 

Houd bij het opmeten van je ringmaat rekening met kou en warmte, bij warm weer kunnen de vingers wat dikker zijn en met koud weer wat dunner.

 

Houd ook rekening met de dikte van de ring. Een dikke ring zit over een grotere oppervlakte van de vinger, waardoor een dikkere ring dus strakker valt. Kies bij een dikkere ring altijd een halve of kwart maat groter. Dit geldt ook bij een hele dunne ring, kies hierbij eerder voor een kwart of halve maat kleiner.

Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?