Blog

Werking van de edelstenen

Agaat Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen zorgt voor innerlijke rust en een nuchtere houding. Het stimuleert zelfreflectie door even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert logisch denken, concentratie en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragenMeer lezen over “Werking van de edelstenen”

Waarom MEAU?

Waarom doen wij wat we doen? Waarom hebben we ervoor gekozen om MEAU op te richten? De reden voor het bestaan van MEAU wil ik graag met je delen. Ik, Monique – founder van MEAU, ben al van kleins af aan dol op alles wat blinkt. Mijn moeder noemde mij al vroeg een “ekster”. IkMeer lezen over “Waarom MEAU?”

Wat zijn vintage designer sieraden of vintage designer items?

Laten we eerst beginnen met het woord vintage. Vintage kan worden omschreven als originele stukken van de afgelopen jaren of uit oudere collecties van een ontwerper (designer), die tweedehands zijn of wellicht nooit eerder zijn verkocht. Het kan namelijk ook voorkomen dat sommige stukken zijn opgeslagen en nooit zijn gebruikt. Omdat het om oudere collectiesMeer lezen over “Wat zijn vintage designer sieraden of vintage designer items?”

Wat is het verschil tussen witgoud, roségoud en geelgoud?

“Gewoon” (of puur) goud heeft van nature een geelgouden kleur. Om witgoud te verkrijgen, worden er witte metalen aan het goud toegevoegd, zoals zilver, zink, palladium, etc. Om roségoud te verkrijgen, worden er dus rosé kleurige metalen aan het goud toegevoegd, zoals koper. Het aantal karaat goud blijft wel hetzelfde. Bij een 14 karaats roségoudenMeer lezen over “Wat is het verschil tussen witgoud, roségoud en geelgoud?”

Waarom zirkonia een duurzame optie is

Diamant is een natuurproduct en behoort tot het hardste materiaal ter wereld. Diamant wordt, net als andere edelstenen, uit de natuur gedolven. Diep onder de grond kristalliseert koolstof tot ruwe diamanten, door de warmte en de druk van de aarde. Zirkonia is een synthetische steen, dat wil zeggen kunstmatig gemaakt. Zirkonia is dus geen natuurproduct, maarMeer lezen over “Waarom zirkonia een duurzame optie is”

Keurmerken

In alle massief gouden en zilveren sieraden zit een keurmerk verwerkt. Dit keurmerk is een stempel die door de goudsmid en door een waarborgkantoor wordt aangebracht. Aan de hand van dit keurmerk kun je zien wat het goud -of zilvergehalte is van het sieraad. Voor alle gehaltes wordt een bepaald keurmerk gebruikt. Zo heb jeMeer lezen over “Keurmerken”

Wat zijn edelstenen?

Wat zijn edelstenen nu precies? Zijn het stenen, is het iets natuurlijks, hoe zijn ze ontstaan?  Hierbij even een kort lesje over edelstenen. Edelstenen zijn prachtige mineralen die gevonden worden in de natuur. Ze kunnen wel mijoenen jaren oud zijn. Ze ontstaan uit enkelvoudige of samengestelde stoffen en worden gevormd door geologische invloeden. Mineralen zijn stoffen die inMeer lezen over “Wat zijn edelstenen?”

Zirkonia, strass of diamant

Bij stenen in sieraden hoor je vaak deze verschillende termen langskomen. Gouden ring bezet met zirkonia, zilveren ketting met strass steentjes of natuurlijk een sieraad met een echte diamant. Maar wat is het verschil tussen strass, zirkonia en diamant? Diamant is de enige echte edelsteen. Diamant is een natuurlijk product en behoort tot het hardsteMeer lezen over “Zirkonia, strass of diamant”

Duurzaamheid

Bij MEAU vinden we het heel belangrijk om rekening te houden met mens, dier en milieu. We hebben maar één wereld en daar moeten we zuinig op zijn. De wereld is prachtig en zo is ook de natuur, dus deze moeten we écht beschermen. Dit kan alleen als we hier met z’n allen aan willenMeer lezen over “Duurzaamheid”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?