FAQ

Most frequent questions and answers

Ja, via In3 heb je de mogelijkheid om je aankoop in 3 termijnen te betalen binnen 60 dagen, zonder extra kosten. Lees hier meer over al onze betaalmogelijkheden.

De sieraden van MEAU worden op bestelling gemaakt. Dit betekent dat het productieproces pas gestart wordt, zodra wij jouw bestelling hebben ontvangen. Dit maakt jou sieraad niet alleen extra persoonlijk, ook is het een duurzame optie omdat wij hiermee overproductie voorkomen.

Ja, het is mogelijk je vintage ring te laten vergroten of verkleinen! Wij bieden deze service aan in samenwerking met onze goudsmid. Kijk voor meer informatie even bij Resizing.

De “custom made” sieraden van MEAU worden op bestelling gemaakt. Dit proces duurt gemiddeld 3 weken. De vintage sieraden worden binnen 1 tot 3 werkdagen verstuurd. Wil je jouw vintage ring op maat laten maken? Houd dan rekening met een verzendtijd van ongeveer één week. Kijk voor meer informatie bij Betaling en Verzending

Het is mogelijk om via deze link een pasafspraak te maken om in onze showroom in Alphen aan den Rijn langs te komen. Je hebt dan de mogelijkheid om alle sieraden in het echt te komen bekijken, passen en shoppen!

Alle sieraden van MEAU worden gratis verzekerd verstuurd met PostNL. Kijk hiervoor bij betaling en verzending. 

Je hebt recht op 2 maanden garantie na de aankoopdatum op de sieraden van MEAU (met uitzondering van de vintage sieraden). Er zal eerst bevestigd worden of het sieraad onder de garantie valt. 

Kijk voor meer informatie op de pagina

Garantie en klachtenprocedure.

De vintage sieraden zijn sieraden die tijdens onze “speurtocht” naar mooie, bijzondere en unieke vintage items worden gevonden. De sieraden vinden wij op diverse plekken en zijn van een andere eigenaar geweest. Sommige ringen komen zelfs nog uit de 19e eeuw, anderen bijvoorbeeld uit begin 20e eeuw, maar ook uit de jaren 60, jaren 70 of de jaren 90. 

 

Doordat deze sieraden niet vanuit een groothandel of fabrikant worden ingekocht en niet “nieuw” geproduceerd zijn, is alleen de maat beschikbaar die wij gevonden hebben.

 

De collectie vintage sieraden wordt regelmatig aangevuld, wie weet zit jouw maat er dan wel tussen! Het is ook mogelijk om de ring aan te laten passen naar jouw eigen ringmaat. Kijk hiervoor bij: Resizing.

Puur goud is, net als puur zilver, te zacht om als sieraad te dragen. Daarom wordt er ander materiaal toegevoegd om het harder te maken en om het beter te kunnen bewerken, zodat wij het goud als sieraad kunnen dragen. Het goud wordt gelegeerd.

 

Puur goud wordt aangeduid als 24 karaat goud, oftewel 1000 delen goud. Bij 8 karaat goud wordt bedoeld dat 8 delen van de 24 delen goud zijn, oftwel 333 delen van de 1000 delen goud. Het keurmerk 333 zie je dus soms op sieraden terug komen, om aan te duiden over hoeveel karaat goud het sieraad beschikt. Bij 14 karaat zijn er 14 delen van de 24 delen goud, oftewel 585 delen van de 1000 delen. 585 wordt tevens als keurmerk gebruikt. Hetzelfde geldt voor 18 karaat goud, hierbij zijn 18 delen van de 24 delen goud, dus 750 delen van de 1000 delen. Zo zijn er meerdere gehaltes, meestal tot 22 karaat goud.

Ja, ook 9 karaat is echt en massief goud. Ondanks dat het in Nederland niet gemerkt/erkent wordt als goud, is 9 karaat weldegelijk gemaakt van echt goud. Wat erkent wordt als goud is in elk land verschillend. Zo wordt 9 karaat in Engeland wel gewoon als echt goud erkent, maar houdt Italië weer 18 karaat aan. In Duitland kennen ze zelfs 8 karaat goud. In Nederland wordt er 14 karaat aangehouden als “echt goud”.

Het goudgehalte heeft te maken met de legering. 9 karaat goud betekent dat er 9 delen van de 24 delen (24 is puur goud) van goud zijn. De rest van de delen zijn gemaakt van andere edelmetalen. Omdat puur goud veel te zacht is om als sieraad te dragen, worden er andere edelmetalen toegevoegd zodat het materiaal sterker wordt en je het als sieraad kan gaan dragen. Bij 14 karaat betekent dit dus dat er 14 delen van de 24 delen van goud is gemaakt. Bij 9 karaat goud zit er dus minder goud in het sieraad verwerkt, maar is het sieraad juist wel extra sterk! Ook zullen de sieraden van 9 karaat niet verkleuren, 9 karaat goud betekent ook massief goud en gaan levenslang mee. Wil je toch liever dat er meer goud in jouw sieraad verwerkt is, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld 14 of 18 karaat goud.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je gouden sieraden, geven we hieronder een aantal tips hoe je het beste met je sieraad kunt omgaan:

 

Gebruik geen (chemisch) sieradenbadje bij sieraden waar edelstenen in verwerkt zijn. De hierin gebruikte chemicaliën kunnen de edelsteen aantasten.

 

Zeep, shampoo, haarlak, parfum en dat soort producten zouden je sieraad of edelsteen kunnen aantasten. Om je sieraad zo lang mogelijk mooi te houden, raden we aan om tijdens het handen wassen en je verzorging het sieraad even af te doen.
Ook adviseren wij om tijdens het slapen en sporten je sieraad even op te bergen. Je kunt je sieraad het beste bewaren in een (sieraden)doosje met een zachte stof.

 

Je kunt je sieraden altijd professioneel laten reinigen bij een juwelier of goudsmid. Wil je liever thuis je sieraden schoonmaken, maak dan een sopje met een klein beetje groene zeep. Hiermee kun je voorzichtig je sieraden schoonmaken. Gebruik eventueel een zachte en schone tandenborstel als het sieraad wat vuiler is. Spoel het sieraad af en droog het voorzichtig na met een zachte microvezeldoek.

 

Mocht je nog ergens vragen over hebben of treden er problemen op, neem dan contact met ons op via info@meauvintagejewellery.com

Let's celebrate! 20% korting op alle sieraden van MEAU's Collection!

X
Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?