Geboortestenen

Wat zijn geboortestenen en wat is de betekenis van een geboortesteen?

Geboortestenen zijn edelstenen die horen bij de maand waarin je geboren bent. Ook zijn er edelstenen die passen bij een bepaalde sterrenbeeld. Er wordt geloofd dat als jij de edelsteen van jouw geboortemaand bij je draagt, dit een helende en positieve werking zal hebben.

Welke geboortestenen zijn er?

Januari: Granaat
Granaat geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen. Het bevordert hoop en moed, optimisme en levensvreugde. Fysiek vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam en versterkt het immuunsysteem.
Sterrenbeeld: Ram, Leeuw en Schorpioen


Februari: Amethist
Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen geeft zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Het helpt je om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde ervaringen beter verwerkt kunnen worden. Amethist is vanwege haar  werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen. Amethist kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.
Sterrenbeeld: Vissen en Waterman


Maart: Aquamarijn
Aquamarijn heeft een kalmerende werking. Het maakt eerlijk, oprecht, ontspannen en vrolijk. Het helpt je om in een flow raken en meer in het moment leven. Aquamarijn maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie.
Sterrenbeeld: Tweelingen, Weegschaal, Waterman en Vissen

April: Diamant
Diamant werkt reinigend en versterkt de zintuigen. Het zorgt ervoor dat je trouw blijft aan jezelf en helpt je bewust te zijn van je eigen verantwoordelijkheden. Diamant trekt succes en voorspoed aan en kan heel goed in combinatie met andere edelstenen worden gebruikt, omdat het de werking van andere stenen versterkt.
Sterrenbeeld: Ram en Leeuw


Mei: Smaragd
Smaragd stimuleert liefde, oprechtheid en positiviteit. Het zorgt ervoor dat je (weer) gaat genieten van het leven en heeft hierdoor een positieve werking op relaties en vriendschappen. Het bevordert helderheid van geest, doelgerichtheid, evenwicht en helpt bij het overwinnen van tegenslagen. Fysiek heeft de steen een positieve werking op onder andere het herstel en het immuunsysteem.
Sterrenbeeld: Stier en Kreeft


Juni: Maansteen en parel
Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de vruchtbaarheid en intuïtie en heeft een kalmerende werking. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Maansteen is een iets brozere steen en daarom gevoelig voor krasjes en is wat breekbaarder. Ga daarom voorzichtig met maansteen om. De steen kan beter niet teveel met water en teveel zonlicht in contact komen.
Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen en Weegschaal


Juli: Robijn
Robijn maakt sterk, geeft kracht en energie en werkt activerend. De steen stimuleert passie, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, een positieve houding en overvloed.  Het bevordert de concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen.
Sterrenbeeld: Ram, Leeuw en Schorpioen


Augustus: Peridoot
Peridoot is een beschermende en tevens reinigende steen. De steen helpt je om niet beïnvloed te worden door de negatieve invloeden van anderen. Peridoot maakt zelfstandig en helpt je om je eigen weg te kiezen. Het helpt je je eigen fouten te erkennen en om eraan te werken, maar ook om gewetensproblemen en opgekropte emoties los te kunnen laten. Peridoot kan beter niet te lang worden blootgesteld aan (fel) zonlicht want dan zou de steen kunnen verbleken.
Sterrenbeeld: Maagd, Leeuw, Schorpioen en Boogschutter


September: Saffier
Saffier heeft een sterke invloed op de psyche. De steen werkt kalmerend en bevordert de geestelijke gezondheid. Het geeft inzicht en zorgt voor een heldere geest. Saffier stimuleert de concentratie en kan helpen bij psychische problemen. Door de kalmerende werking zorgt saffier tevens voor minder stress.
Sterrenbeeld: Stier, Maagd, Weegschaal en Boogschutter


Oktober: Toermalijn en opaal
Toermalijn werkt reinigend en beschermend. Je kunt de steen gebruiken als bescherming tegen negatieve energie en straling. Toermalijn helpt negatieve energie af te voeren en zet negatieve energie om in positieve energie. De steen helpt je te ontspannen en een zelfverzekerde houding aan te nemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. Toermalijn kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.
Sterrenbeeld: Weegschaal, Schorpioen, Steenbok

Opaal is een beschermende en activerende steen.  De steen maakt vrolijk en optimistisch en stimuleert de creativiteit, daarbij heeft opaal ook een sterke connectie met liefde en passie. Fysiek werkt de steen zuiverend. Opaal kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht een beetje verkleuren en kan beter niet teveel met water in contact komen.
Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen, Boogschutter en Vissen


November: Citrien en topaas
Citrien bevordert zelfvertrouwen, zelfespect en individualiteit. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed en succes aan en stimuleert de drager om dit ook met anderen te delen. De steen bevordert creativiteit en zelfexpressie en helpt conflicten op te lossen. Citrien is een beetje gevoelig voor zonlicht.
Sterrenbeeld: Tweelingen en Leeuw

Topaas is een steen die helpt je eigen weg te vinden en  helpt te vertrouwen op je eigen kennis en wijsheid. Het helpt je  doelen te bereiken. De steen bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen in balans en stimuleert creativiteit. Topaas kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.
Sterrenbeeld: Tweelingen, Leeuw en Boogschutter


December: Turkoois en tanzaniet
Turkoois is een zuiverende en beschermende steen. Turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen, maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie en stemmingswisselingen. Turkoois bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en de liefde. Het beschermt tevens tegen negatieve energie, straling, en invloeden van buitenaf. Turkoois kan beter niet teveel met water in contact komen en  kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.
Sterrenbeeld: Waterman en Vissen

Tanzaniet helpt je jezelf te zijn. Het helpt je om je eigen pad te vinden en te volgen en je niet langer aan te passen aan anderen. De steen heeft de eigenschap om negatieve energie en gedrag om te zetten in positieve energie.

Let's celebrate! 20% korting op alle sieraden van MEAU's Collection!

X
Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: