Werking van de edelstenen

Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen zorgt voor innerlijke rust en een nuchtere houding. Het stimuleert zelfreflectie door even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert logisch denken, concentratie en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt.

Sterrenbeeld: Tweelingen en Schorpioen


Amazoniet

Amazoniet brengt balans en bescherming tegen straling en schadelijke invloeden.  Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt het evenwicht bij stemmingswisselingen, verdriet en angst. Het versterkt de vrije wil en helpt bij het oplossen van problemen omdat het verstand en intuïtie in balans brengt. Fysiek heeft amazoniet een positieve invloed op de stofwisseling. Amazoniet kan beter niet te veel met water in aanraking komen.

Sterrenbeeld: Maagd


Amethist

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen geeft zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Het helpt je om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde ervaringen beter verwerkt kunnen worden. Amethist is vanwege haar  werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen. Amethist kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.
Sterrenbeeld: Vissen en Waterman


Aventurijn

Aventurijn werkt kalmerend, beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt geluk aan en motiveert je om je dromen achterna te gaan. De steen stimuleert tolerantie, enthousiasme en helpt je bij het bedenken van ideeën. Het steen werkt tevens ontspannend en kalmerend. Aventurijn bevordert de creativiteit. De steen absorbeert straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen schadelijke invloeden.

Sterrenbeeld: Stier, Tweelingen en Maagd


Barnsteen

Barnsteen is een beschermende steen die zorgt voor balans in het lichaam. Het helpt negatieve emoties te verminderen en zorgt voor zelfvertrouwen. Barnsteen maakt vrolijk en positief en kan ondersteunen bij stress en depressieve gevoelens.


Bergkristal

Bergkristal is een steen die reguleert, absorbeert en energie geeft en slaat energie op. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen ook de werking van andere stenen versterken. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans.

Sterrenbeeld: Leeuw & Steenbok


Bloedkoraal

Bloedkoraal is zoals de naam als zegt geen edelsteen, maar koraal. Koraal werkt ontspannend en rustgevend en het brengt de emoties in balans. Het versterkt de intuïtie en visualisaties. Fysiek werkt het bloeddruk verlagend, het bevordert de melkproductie bij het geven van borstvoeding en kan pijnstillend werken bij doorkomende tandjes bij baby’s. Bloedkoraal is beschermd en is alleen terug te vinden in antieke en vintage sieraden. Koraal kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water.


Carneool

Carneool werkt vitaliserend, activerend en aardend. De steen geeft zelfvertrouwen, motiveert en heeft een positief effect op depressies. Carneool maakt behulpzaam, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen sneller op te lossen. Het beschermt tevens tegen negatieve emoties van andere mensen, bijvoorbeeld jaloezie. De steen bevordert de vruchtbaarheid, bevordert de opname van vitamines en mineralen en stimuleert de stofwisseling.

Sterrenbeeld: Ram, Kreeft, Leeuw en Maagd.


Chalcedoon

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als het vermogen om je goed te kunnen uiten. De steen maakt ook sociaal, optimistisch en creatief. Chalcedoon geeft je inzicht, zelfvertrouwen en helpt je veranderingen te accepteren. Ook kan de steen kalmeren tijdens stress.

Sterrenbeeld: Kreeft en Boogschutter


Citrien

Deze steen bevordert zelfvertrouwen, zelfespect en individualiteit. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed en succes aan en stimuleert de drager om dit ook met anderen te delen. De steen bevordert creativiteit en zelfexpressie en helpt conflicten op te lossen. Citrien is een beetje gevoelig voor zonlicht.

Sterrenbeeld: Tweelingen en Leeuw


Diamant

Diamant werkt reinigend en versterkt de zintuigen. Het zorgt ervoor dat je trouw blijft aan jezelf en helpt je bewust te zijn van je eigen

verantwoordelijkheden. Diamant trekt succes en voorspoed aan en kan heel goed in combinatie met andere edelstenen worden gebruikt, omdat het de werking van andere stenen versterkt.

Sterrenbeeld: Ram en Leeuw


Goldfluss

Goldfluss (ook goudsteen of goldflush genoemd) is een gelukssteen. Het is een synthetische steen welke oorspronkelijk in de 16e eeuw door

monniken is vervaardigd die op zoek waren naar goud. Ondanks dat Goldfluss een synthetische steen is (en dus niet in de natuur voorkomt)

heeft het wel een energetische werking door de combinatie van de goud-en koperdeeltjes.  Zo helpt Goldfluss bij slapeloosheid, door de rust

en ontspanning die de steen brengt. Ook kan Goldfluss ingezet worden bij misselijkheid zoals tijdens zwangerschap (ochtendmisselijkheid). Goldfluss is een steen die emotioneel en mentaal verlichting bied en het helpt je jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ook is Goldfluss zeer geschikt om in te zetten bij langdurige stress situaties, omdat het ontspanning biedt en positiviteit brengt.

Sterrenbeeld: Leeuw en Weegschaal


Granaat

Granaat geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen. Het bevordert hoop en moed, optimisme en

levensvreugde. Fysiek vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam en versterkt het immuunsysteem.

Sterrenbeeld: Ram, Leeuw en Schorpioen


Hematiet

Hematiet geeft zelfvertrouwen en versterkt de wilskracht.  De steen verbetert de concentratie en kan helpen bij verslavingen. Hematiet kan niet goed tegen langdurig contact met water (goed afdrogen als de steen nat wordt).

Sterrenbeeld: Ram


Jade

Jade is een zuiverende en beschermende steen. Het zorgt voor balans, geluk en welvaart. Tevens bevordert het liefde en tolerantie. Jade

bevordert zelfredzaamheid en helpt je om irritaties los te laten. Jade beschermt je tegen negatieve invloeden van buiten en helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Jade is er in verschillende kleuren die op allemaal hun eigen eigenschappen met zich meebrengen.

Sterrenbeeld: Weegschaal, Vissen en Kreeft


Jaspis

Jaspis is een aardende en beschermende steen. De steen helpt je je doelen te halen en actie te ondernemen. Het maakt daadkrachtig, vastberaden en helpt je ergens voor te gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en

zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling en negatieve invloeden.


Kyaniet

Kyaniet heeft een kalmerende werking. De steen brengt innerlijke rust en helpt blokkades te doorbreken en angst los te laten. Kyaniet maakt spontaan en empathisch.


Labradoriet

Labradoriet is een beschermende en spirituele steen. Het beschermt je aura tegen negatieve invloeden van buitenaf en tegen mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Tevens versterkt het je intuïtie. Labradoriet stimuleert creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid.

Sterrenbeeld: Leeuw, Schorpioen en Boogschutter.


Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een hele spirituele steen. De steen maakt eerlijk en oprecht en helpt je jezelf zijn en je eigen weg te kiezen. De steen bevordert creativiteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Lapis lazuli stimuleert het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, stress en het immuunsysteem. Lapis lazuli kan beter niet teveel met water in aanraking komen.

Sterrenbeeld: Maagd en Boogschutter


Maansteen

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de vruchtbaarheid en intuïtie en heeft een kalmerende werking. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Maansteen is een iets brozere steen en daarom gevoelig voor krasjes en is wat breekbaarder. Ga daarom voorzichtig met maansteen om. De steen kan beter niet teveel met water en teveel zonlicht in contact komen.

Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen en Weegschaal


Onyx

Onyx bij je dragen kan helpen bij stressvolle en belastende situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk. Onyx stimuleert  logica, concentratie en helpt om een realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.

Sterrenbeeld: Steenbok


Opaal

Opaal is een beschermende en activerende steen.  De steen maakt vrolijk en optimistisch en stimuleert de creativiteit, daarbij heeft opaal ook

een sterke connectie met liefde en passie. Fysiek werkt de steen zuiverend. Opaal kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht een beetje verkleuren en kan beter niet teveel met water in contact komen.

Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen, Boogschutter en Vissen


Peridoot

Peridoot is een beschermende en tevens reinigende steen. De steen helpt je om niet beïnvloed te worden door de negatieve invloeden van anderen. Peridoot maakt zelfstandig en helpt je om je eigen weg te kiezen. Het helpt je je eigen fouten te erkennen en om eraan te werken, maar ook om gewetensproblemen en opgekropte emoties los te kunnen laten. Peridoot kan beter niet te lang worden blootgesteld aan (fel) zonlicht want dan zou de steen kunnen verbleken.

Sterrenbeeld: Maagd, Leeuw, Schorpioen en Boogschutter


Pyriet

Pyriet is een inzichtgevende steen en bevordert zelfkennis waardoor je open en eerlijk naar jezelf toe bent en jezelf accepteert zoals je bent.

Het is een veelzijdige steen die tevens je weerstand en imuunsysteem versterkt. Pyriet kan beter niet met water gereinigd worden omdat het ijzer bevat en kan gaan roesten.

Sterrenbeeld: Leeuw


Robijn

Robijn maakt sterk, geeft kracht en energie en werkt activerend. De steen stimuleert passie, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, een positieve houding en overvloed.  Het bevordert de concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen.

Sterrenbeeld: Ram, Leeuw en Schorpioen


Rookkwarts

Rookkwarts is een sterk beschermende en ontgiftende steen.  Het is een goede steen bij stress klachten.  De steen helpt te ontspannen, los te laten en te accepteren.  Rookkwarts helpt daarom ook goed bij angsten en nachtmerries.  Daarbij bevordert de steen concentratie en een positieve houding. Rookkwarts kan onder invloed van te veel (fel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld: Stier en Steenbok


Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde. De steen werkt om liefde te ontvangen en om liefde te geven. Het trekt harmonieuze liefdes- en

vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook zelfliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen stimuleert creativiteit en fantasie. Rozenkwarts kan onder invloed van teveel zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld: Stier en Weegschaal


Saffier

Saffier heeft een sterke invloed op de psyche. De steen werkt kalmerend en bevordert de geestelijke gezondheid. Het geeft inzicht en zorgt voor een heldere geest. Saffier stimuleert de concentratie en kan helpen bij psychische problemen. Door de kalmerende werking zorgt saffier tevens voor minder stress.

Sterrenbeeld: Stier, Maagd, Weegschaal en Boogschutter


Spinel

Spinel geeft kracht en moed in moeilijke situaties. Spinel verminderd stress en angst  en biedt nieuwe perspectieven. De steen trekt tevens welvaart en succes aan.

Sterrenbeeld: Schorpioen


Smaragd

Smaragd stimuleert liefde, oprechtheid en positiviteit. Het zorgt ervoor dat je (weer) gaat genieten van het leven en heeft hierdoor een positieve werking op relaties en vriendschappen. Het bevordert helderheid van geest, doelgerichtheid, evenwicht en helpt bij het overwinnen van tegenslagen. Fysiek heeft de steen een positieve werking op onder andere het herstel en het immuunsysteem.

Sterrenbeeld: Stier en Kreeft


Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen, die beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen en het overzicht te bewaren, waardoor je je doelen kunt behalen. In moeilijke periodes kan tijgeroog moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, twijfel en besluiteloosheid. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend en helpt bij overprikkeldheid. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid en ontkrampt bij spanningen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies.

Sterrenbeeld: Tweelingen en Leeuw


Toermalijn

Toermalijn werkt reinigend en beschermend. Je kunt de steen gebruiken als bescherming tegen negatieve energie en straling. Toermalijn helpt negatieve energie af te voeren en zet negatieve energie om in positieve energie. De steen helpt je te ontspannen en een zelfverzekerde houding aan te nemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. Toermalijn kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld: Weegschaal, Schorpioen, Steenbok


Topaas

Topaas is een steen die helpt je eigen weg te vinden en  helpt te vertrouwen op je eigen kennis en wijsheid. Het helpt je  doelen te bereiken. De steen bevordert empathie, eerlijkheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen in balans en stimuleert creativiteit. Topaas kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld: Tweelingen, Leeuw en Boogschutter


Turkoois

Turkoois is een zuiverende en beschermende steen. Turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen, maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie en stemmingswisselingen. Turkoois bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en de liefde. Het beschermt tevens tegen negatieve energie, straling, en invloeden van buitenaf. Turkoois kan beter niet teveel met water in contact komen en  kan onder invloed van teveel (fel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld: Waterman en Vissen


Zonnesteen

Zonnesteen stimuleert levensvreugde. Het brengt optimisme, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve kijk op het leven. Het is een goede steen tegen vormen van depressie, met name de zogeheten “winterdip”. Zonnesteen stimuleert tevens het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Sterrenbeeld: Leeuw en Weegschaal

Disclaimer: Edelstenen hebben een helende werking wat ervaren is door vele gebruikers, maar kan door een ieder anders worden ervaren. De werking van de edelstenen is niet wetenschappelijk bewezen en kan niet het oordeel of deskundigheid van een arts, dokter of specialist vervangen. Heb je medische klachten, raadpleeg dan eerst een arts.

Let's celebrate! 20% korting op alle sieraden van MEAU's Collection!

X
Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: