Wat zijn vintage designer sieraden of vintage designer items?

Laten we eerst beginnen met het woord vintage. Vintage kan worden omschreven als originele stukken van de afgelopen jaren of uit oudere collecties van een ontwerper (designer), die tweedehands zijn of wellicht nooit eerder zijn verkocht. Het kan namelijk ook voorkomen dat sommige stukken zijn opgeslagen en nooit zijn gebruikt. Omdat het om oudere collecties gaat, wordt dit ook aangegeven als vintage.

In de regel worden items van 1920 tot en met de jaren 80 als vintage verklaard. Tegenwoordig worden echter ook items uit de jaren 90 vintage genoemd. Bij vintage juwelen wordt er uitgegaan van 25 jaar of ouder om er een vintage label aan te hangen.

Vintage designer sieraden zijn sieraden van Chanel, Dior, YSL of andere bekende high-end merken. Omdat deze designer sieraden kwalitatief zo goed zijn en in die tijd met de beste zorg en materialen zijn gemaakt, zijn deze sieraden vandaag de dag nog steeds uitstekend om te dragen. Er wordt zelfs gezegd dat vintage designer sieraden kwalitatief veel beter zijn dan de huidige designer sieraden. De sieraden zijn uniek, van hoogwaardige kwaliteit en met veel detail en zorg samengesteld door de toen bekende designers van dit desbetreffende merk.

Waarom is vintage zo populair? Er is tegenwoordig veel vraag naar vintage items, omdat het gaat om unieke, exclusieve stukken die je niet vaak een tweede keer tegenkomt. Daarbij kun je met vintage sieraden echt je eigen stijl creëren en uniek blijven, iets waar men tegenwoordig ook veel naar op zoek is. Onderscheidend zijn met unieke en kwalitatieve vintage items. Dit kan zowel een vintage designer sieraad zijn of een massief vintage juweel. Met vintage sieraden kun je je eigen stijl benadrukken en heb je de vrijheid om iets te dragen wat niet mode afhankelijk is!

Geef een reactie

Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: