Wat zijn edelstenen?

Wat zijn edelstenen nu precies? Zijn het stenen, is het iets natuurlijks, hoe zijn ze ontstaan?  Hierbij even een kort lesje over edelstenen. 

Edelstenen zijn prachtige mineralen die gevonden worden in de natuur. Ze kunnen wel miljoenen jaren oud zijn. Ze ontstaan uit enkelvoudige of samengestelde stoffen en worden gevormd door geologische invloeden. Mineralen zijn stoffen die in de aarde voorkomen en die bij groei kristallen kunnen vormen. Edelstenen zijn aan elkaar gegroeide mineralen die meestal uit 2 of 3 mineralen  zijn samengesteld en waar een bepaalde kristalstructuur in zit. De kleur wordt bepaald door de aanwezige mineralen. 
Edelstenen worden al eeuwen door mensen gebruikt, voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig voornamelijk voor de verwerking in sieraden of ter decoratie in huis. 

Veel mensen geloven dat edelstenen ook een helende werking hebben. Dit geloof gaat ver terug in de geschiedenis, het bestaat al sinds de Oudheid. Naast een helende en genezende werking hebben edelstenen om diverse redenen ook symbolische betekenissen gekregen. Soms staan kostbare stenen symbool voor macht, status en rijkdom. Maar ze worden in verschillende landen ook gebruikt als amulet en talisman. Er zijn diverse studies over edelstenen en er is ontzettend veel informatie over te vinden. Bijvoorbeeld over de hardheid, uit welke mineralen een bepaalde edelsteen bestaat, de waarde, slijptechnieken, maar ook over de opgravingen.

Persoonlijk vind ik edelstenen vooral interessant en bijzonder in de verwerking van sieraden. Ze geven nét dat beetje extra aan een gouden ring of schitterende vintage hanger. Mijn favorieten zijn rozenkwarts, diamant, opaal, citrien en rookkwarts.

Wat is jullie favoriet? Kijk in de webshop voor alle beschikbare vintage sieraden met edelstenen!

Let's celebrate! 20% korting op alle sieraden van MEAU's Collection!

X
Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: