Wat is het verschil tussen witgoud, roségoud en geelgoud?

Goud kun je kopen in verschillende kleuren. Zo heb je de meest voorkomende geelgoud, maar ook witgoud en roségoud. Wat is nu het verschil en hoe ontstaat deze kleur?

“Gewoon” (of puur) goud heeft van nature een geelgouden kleur. Om witgoud te verkrijgen, worden er witte metalen aan het goud toegevoegd, zoals palladium. Om roségoud te verkrijgen, worden er dus rosé kleurige metalen aan het goud toegevoegd, zoals koper.

Het aantal karaat goud blijft wel hetzelfde. Bij een 14 karaats roségouden ring zit er net zoveel goud in als bij een witgouden of geelgouden ring, echter zijn er bij de legering andere mixmaterialen toegevoegd om de gewenste kleur te verkrijgen.

Let's celebrate! 20% korting op alle sieraden van MEAU's Collection!

X
Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: