Duurzaamheid

Bij MEAU vinden we het heel belangrijk om rekening te houden met mens, dier en milieu. We hebben maar één wereld en daar moeten we zuinig op zijn. De wereld is prachtig en zo is ook de natuur, dus deze moeten we écht beschermen. Dit kan alleen als we hier met z’n allen aan willen werken.

Er zijn veel manieren en kleine stapjes die je kunt zetten om bij te dragen aan een betere wereld. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van je afval, zo min mogelijk plastic te verbruiken, vaker de fiets te pakken, eigen tasjes mee te nemen als je boodschappen gaat doen, in huis water en energie besparen, minder vlees eten. Maar je kunt ook kijken naar je eigen koopgedrag. Koop je vaak nieuwe spullen en wat doe je dan met je “oude” spullen? Hergebruik je veel of gooi je vaak wat weg?  Breng je dit dan naar een kringloop, een goed doel, of gaat het de prullenbak in? Koop je ook tweedehands of alleen maar nieuw? En als je nieuw koopt, betaal je hier dan een eerlijke prijs voor?

Door te kiezen voor vintage sieraden, kies je in principe voor tweede (of meer) hands sieraden die hergebruikt worden. Daardoor komt er ook geen productie meer aan te pas om iets nieuws te produceren.  Het kopen van vintage sieraden heeft hierdoor een veel lager milieu impact, waardoor je bijdraagt aan een beter milieu en een duurzame wereld.
Door de goede kwaliteit van de vintage sieraden (die in die tijd ook met veel zorg en aandacht – vaak met de hand – werden gemaakt), zul je er nog jarenlang plezier van hebben. Wellicht wordt het een erfstuk dat je weer door kunt geven aan de volgende generatie?  Hoe tof is dat!

Ook wordt er bij MEAU gebruik gemaakt van duurzaam verpakkingsmateriaal. Zo versturen wij de producten in doosjes van gerecycled materiaal en zijn de vulmiddelen in de doosjes 100% recyclebaar. Ook de visitekaartjes zijn gemaakt van houtvrij natuurmateriaal. We proberen zo min mogelijk plastic te verbruiken, maar mocht dit toch het geval zijn: al het afval wordt gescheiden. Alle kleine beetjes helpen en op deze manier proberen wij ook op een goede manier bij te dragen!

Let's celebrate! 20% korting op alle sieraden van MEAU's Collection!

X
Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: