De geschiedenis van sieraden

De geschiedenis van sieraden gaat al heel ver terug in de tijd. Sieraden zijn bijna net zo oud als de mensheid zelf, maar vermoedt wordt dat de Egyptenaren het eerste volk was die sieraden gingen gebruiken op de manier zoals wij hedendaags onze sieraden dragen, door onder andere goud in het sieraad te verwerken. Ook gebruikten de Egyptenaren glas en edelstenen om de sieraden te versieren.

De Romeinen waren ook bekend om hun sieraden, zowel voor mannen als voor vrouwen. Bij de Romeinen werden sieraden echt gedragen als status symbool, als teken van rijkdom en macht. 

Door de jaren heen zijn er verschillende stijlen van sieraden geweest, door invloed van kunststromen (Renaissance, Jugendstil) en gebeurtenissen in de geschiedenis. De functie van sieraden, het versieren van het lichaam of het trekken van aandacht, is echter altijd hetzelfde gebleven. 

Nu worden sieraden natuurlijk ook gebruikt ter versiering en het “opleuken” van een bepaald outfit en zijn ze niet meer weg te denken bij het stylen van een outfit.

Let's celebrate! 20% korting op alle sieraden van MEAU's Collection!

X
Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: