De geschiedenis van sieraden

De geschiedenis van sieraden gaat al heel ver terug in de tijd. Sieraden zijn bijna net zo oud als de mensheid zelf, maar vermoed wordt dat de Egyptenaren het eerste volk was die sieraden gingen gebruiken op de manier zoals wij hedendaags onze sieraden dragen, door onder andere goud in het sieraad te verwerken. Ook gebruikten de Egyptenaren glas en edelstenen om de sieraden te versieren.

De Romeinen waren ook bekend om hun sieraden, zowel voor mannen als voor vrouwen. Bij de Romeinen werden sieraden echt gedragen als status symbool, als teken van rijkdom en macht. 

Door de jaren heen zijn er verschillende stijlen van sieraden geweest, door invloed van kunststromen (Renaissance, Jugendstil) en gebeurtenissen in de geschiedenis. De functie van sieraden, het versieren van het lichaam of het trekken van aandacht, is echter altijd hetzelfde gebleven. 

Nu worden sieraden natuurlijk ook gebruikt ter versiering en het “opleuken” van een bepaald outfit.

Draag jij veel sieraden en zo ja, wat draag je het meest? Ik draag zelf eigenlijk altijd alles: een subtiel kettinkje, vintage oorbellen (die pas ik aan op mijn outfit), een subtiel vintage armbandje (vaak dezelfde), een horloge en uiteraard vintage ringen (deze wissel ik regelmatig). Heb jij hier een vaste routine in?

Geef een reactie

Chat openen
Welkom bij MEAU Vintage Jewellery. Kunnen wij u ergens bij helpen?
%d bloggers liken dit: